Автоклав для консервування, консервування
4 890 ₴
- Готово до відправки
- +380 (66) 332-47-18
Домашній автоклав надійний апарат, перейти на сайт https://agroko.com.ua/ в якому ви легко приготуєте консерви з м'яса, птиці і риби, м'ясні консерви, гриби, згущене молоко і навіть зелений горошок і кукурудзу.
По сравнению с традиционными способами консервирования, автоклав позволяет более чем в два-три раза сократить время заготовки продуктов, а интенсивный режим обработки уничтожает все болезнетворные микроорганизмы и бактерии.
Достоинства домашніх автоклавів:
- приготування при температурі понад 100 °С знищує хвороботворні бактерії та спори на чолі з збудником ботулізму;
- оскільки шкідники знищені, то термін зберігання готової продукції продовжується в кілька разів;
- завдяки все тій же високій температурі продукти готуються швидше, при цьому зберігаючи куди більше кількість вітамінів і мінералів;
- Автоклав покрыт термостойкой краской, и теперь покрытие не пахнет, не горит и не трескается !
-Автоклав оснащен автоматическим клапаном сброса избыточного давления на 5,5 атм. Он самостоятельно будет поддерживать в автоклаве необходимое давление и не даст перегреть продукты. Если рабочее давление превысит показатель в 5,5 атмосферы, то защитный клапан поможет выпустить лишнее давление из автоклава.
Автоклав предназначен для использования только на открытом огне, газовых плитах, горелках, кострах.
Объем автоклава позволяет разместить одновременно 9 литровых или 21 пол-литровую банку.
Витрати на придбання автоклаву окупаються протягом 1-2 сезонів.
Процесс Автоклавирования (стерилизации):
1 Заповнюємо на 1/3 стійку термометра машинним або соняшниковою олією і встановлюємо термометр
2 Ставимо заповнені і закатані банки(літрові в 2 ряди по 5 штук півлітрові в 3 ряди по 7 штук) між собою та між рядами банки нічим не перекладати
3 Заповнюємо автоклав водою так щоб верхня банку була покрита водою шаром 1.5-2 см
4 Закриваємо кришку автоклава і автомобільним насосом накачуємо тиск 1 атм і візуально з допомогою мильної піни а також на слух перевіряємо автоклав на предмет герметичності(особливо в місцях установки манометра і прокладки)
Герметичность автоклава имеет очень большую роль (она обязательна)
Банки не должны иметь ни трещин ни пузырьков воздуха в стекле (иначе они полопаются)
5 Нагреваем автоклав так, чтобы температура достигла 115 градусов и с этого момента засекаем время(время варки 20-40 мин в зависимости от огня и продукта консервирования) температура во время варки может подняться до -120 градусов а давление до 4.5 атм
6 Выключив автоклав даём ему остыть до температуры 30-40 градусов (не допускайте резких перепадов температуры - может произойти разгерметизация банок)
7 Тільки після остигання через золотник обережно стравите повітря і відкрийте автоклав
Рекомендуємо для отримання досвіду з роботою автоклава зробити пробне консервування 1-2 банки.
В комплект входить: запобіжний клапан на 5,5 атмосфер термометр, манометр та інструкція для користувача.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 12 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Товщина стінок | 1.8 мм |
Стан | Новий |
- Ціна: 4 890 ₴